• Johanna Söderlund

Första semesterdagen började med fotvård och det var väldigt skönt! Ibland måste man unna sig något (om man har råd). Nu har jag mjuka och fina fötter åtminstone en tid.

På eftermiddagen har jag städat och trots att jag inte velat inse det så borde jag inte låta det bli så dammigt som det var. Jag hostade så att lungorna höll på att komma ut och nu är jag täppt i näsan att jag får inte luft. Jag bara inte tål att städa men jag ska försöka göra mig av med saker så kanske det går lättare sedan. Idag har jag slängt två säckar och en byrå, ett bord och en symaskin ska säljas. Jag har tänkt på det länge men inte fått det gjort.

Imorgon ska jag tvätta och hoppas det inte regnar.


  • Johanna Söderlund

...till semester! Det blir en lugn semester (hoppas jag) med utflykter i närheten och en kort resa till Tallinn. När jag hade bokat biljetterna för båtresan såg jag att det funnits corona på en Tallin-kryssning med samma rederi som jag ska åka med. Suck! Men jag låter det inte hindra mig och tar med mig desinfektionsmedel och tvättar, tvättar, tvättar händerna. Då har jag tänkt att det ska gå bra. Jag orkar inte längre bara vara hemma, jag måste se något nytt och få nya tankar.

I övrigt MÅSTE jag städa men sedan blir det mycket sticktid och jag hoppas jag får mitt sjalmönster klart och följande mönster påbörjat.


  • Johanna Söderlund

nder normala omständigheter är Hangö regattan alltid under första veckoslutet i juli, alltså nu. Seglingstävlingarna kommer ofta lite i skymundan för regattasvansen som festar, skräpar ner och lever om. I år är det igen segelregatta men en svans har det bildats ändå, av den dyrare sorten. Motorbåtarna var större, kläderna dyrare, bilarna lyxigare och spriten lite exklusivare. Lika oredigt blir det i alla fall, där spelar pengarna ingen roll.

Jag njöt av min glass, plockade slipade glasbitar på stranden, glodde lite på folk och sedan var jag redo att komma hem igen.