top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Växtfärgning


Jag har hållit på att färga garner med växter och växtdelar de senaste dagarna. Jag har använt lökskal (fortfarande min favorit), henna med ättika och med soda (det blir olika färger), koschenill (kaktuslöss som också används i ex campari), blad av lupiner, te, krapprot och en svamp jag inte minns namnet på just nu. En del av materialet har jag köpt, annat har jag plockat själv. Garnet har jag delvis haft hemma och lite köpte jag i Kuressaare. Beskrivning på hur man gör kommer senare:). Så småningom kommer jag att sätta garnet till försäljning i min webshop.

Från vänster: lupin, gul lök, henna och svamp.

Garn färgat av krapprot väntar på att bli sköljda.

Lökskalsbad (gul lök)


142 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page