top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Året som gick


Det bästa med nästa år är att jag inte fyller 50 år, vilket var en av årets stora händelser 2017. Det var en bra dag men för mig som inte tycker om att vara i centrum var det mycket stress också. Det gör ändå gott att märka hur många fina människor jag har omkring mig. Det var roligt att ha alla samlade!

I övrig under 2017 var det lite för mycket död: en kusin några år äldre än jag och min sista morbror dog (jag har en moster kvar i Sverige, jag har haft 9 mostrar och morbröder). Det som har blivit mycket verkligt för mig i år är att livet är ändligt. Jag har vetat det förr i teorin men i år känns det i hela kroppen och själen och det är inte trevligt. Samtidigt vill jag inte vara yngre än jag är, att vara 50 år är en bra ålder, jag har livserfarenhet och har självförtroende vilket saknades när jag var ung.

Dessutom har det varit rörigt på jobbet, studier vid sidan av (som jag gillar), företagarkurs (nyttigt men krävande) och julmarknad. Slutet av året har varit lite väl intensivt.

Det jag vill av 2018 är lite lugnare takt och mera tid i naturen. Det är upp till mig själv och jag ska göra det jag kan åt det. Och för att minska stress ska jag försöka hålla ordning hemma, då går det mindre energi åt att tycka synd om mig själv när jag ska städa. Det blir en utmaning eftersom jag aldrig varit den städiga typen:)

Gott slut på det gamla året och ett gott nytt år!


24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ut på tur

bottom of page