top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Utflyktstips # 2 Källviken


Ingen som följer med min blogg har undgått att Källviken, nufötiden Dagmars park, här till mina absoluta favoriter i Raseborg (ca 6 km från centrum mot Hangö). Jag är där ofta, det susar lugnande i tallarna. På somrarna är det skönt att simma vid stranden. Tidigt på eftermiddagen blir det skuggit på stranden men när det har varit heta somrar är det bara skönt. Den är heller inte en särksilt barnvänlig strand, det blir snabbt djupt. Men hittills har det aldrig varit alger (det ruinner källvatten ut i viken) och det är underbart sandbotten.

För ca 120 år sedan stannade tsarinnan Maria Fjodorovna (född som Danmarks prinsessa Dagmar) några somrar i Källviken på vägen mellan St Petersburg och Danmark då hon besökte sina föräldrar. Så jag är i fint sällskap. Fiskars koncernen ägde området fram till år 2017 då Forststyrelsen fick området som ett lån på 100 år.

Här ett urval bilder från Källsivken under olika årstider (jag hade ingen bild från stranden, kommer komplettering inom kort).


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page