top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Klimatpåverkan


Förskräckt av den varma sommaren och inspirerad av Emma Sundh ("Emmas vintage") beslöt jag mig för att kolla min klimatpåverkan. Jag fick mig en tankeställare trots att jag inte blev förvånad. Jag lever som om vi hade 3,9 jordklot. Bilen är den största syndaren och jo jag kan använda den mindre. Men det finns väldigt få alternativ när kollektivtrafiken är mycket gles här jag bor. Dessutom borde jag äta upp den mat jag köper. Jag har blivit bättre på det men jag har mycket att lära mig ännu. Synd bara att mitt intresse för matlagning är noll. Det går att ändra på förstås.

Det positiva är att jag reser lite (jag skulle vilja resa mer men ur miljöperspektiv är det bra att mina pengar inte räcker till allt) och jag köper färre klädesplagg än förr.

Här är WWF's Klimatkalkylatorn ifall du själv vill prova. Testet är från Sverige men går bra att använda ändå.


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page