top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Våren som försvann


Det har varit några riktigt kalla nätter och det är som om våren håller andan. Lite vårtecken har jag ändå hittat; blåsippor, blommade hassel och snödroppar.

Jag hade en moster som påstod att en trana kom via hennes hus varje vår och höst och hälsade på innan den drog vidare. Kanske gjorde den det eller så inte, men jag tycker om tanken. Det var ett verkligt vårtecken när tranan kom på besök.

För mig är våren definitivt här när fisktärnan kommit. Min farfar, som var fiskare i Kristinestad, sade att när fisktärnan kommit är det tre veckor kvar till sommaren. Ibland stämmer det faktiskt. Varje år syns fisktärnan till kring valborg, ett par tre dagar före eller efter. Med andra ord är det bara fem veckor kvar till sommaren;)


6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page