top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Det vänliga Haapsalu


Haapsalu är en mycket vänlig stad, på alla sätt och vis. Trädgårdarna är vackra, barnen har många lekmöjligheter, husen tillbyggda lite hit och dit. Jag trivdes och vill gärna återvända.

Den som läst Astrid Lindgrens Kajsa Kavat och Ilon Wiklands Den långa långa resan känner säkert igen gränderna och tågstationen. Mattis-borgen i Ronja Rövardotter är Haapsalus biskopsborg. Ilon har inspirerats av sin barndomsstad.

Maten vad god och billig. Det fanns inte väldigt mycket att shoppa men det var skönt, det är sådant överflöd överallt annars. Jag kom hem med garn (jag kommer aldrig hem från en resa utan garn!), en läderväska, linnedynvar (örngott) och träknappar. Det fanns vacker keramik och linnekläder också men det blev oköpt denna gång.


15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page