top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Labbnäs stickläger


För tredje året i rad deltog jag i Åbomarthornas stickläger på Labbnäs i Dragsfjärd. Det har varit ett avkopplande veckoslut med mycket inspiration. Redan miljön vid Labbnäs är väldigt vacker, granna lönnar och vacker frost.

På programmet denna gång var växtfärgning (som jag hoppade över för jag har alldeles för mycket växtfärgat garn redan), strukturstickning och Qvidi-Miina tröjan.

Qvidi-Mina var en speciell kvinna som bodde i en liten stuga på Qvidja gård i Pargas i början av förra seklet. Hon saknade utbildning men var ändå en mycket skicklig hantverkare som bl.a. virkade en kofta i mormorsrutor enbart av restgarner. Rutorna var 5 x 5 cm och totalt behövdes knappt 500 stycken som syddes ihop på diagonalen. Det känns som ett övermäktigt projekt just nu men vacker är tröjan så vem vet. Här finns lite bilder från "nätet".

Det märks i kroppen att det varit mycket stillasittande och stickande, det blir nog vattenlöpning imorgon för att mjuka upp musklerna lite.

Som vanligt glömmer jag bort att fotografera människor så ni får njuta av vacker natur istället.


84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page