top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Att se på kroppen med neutrala ögon

Under veckoslutet har jag på kurs med Elin Skogberg och vi har gjort ett mönster anpassat för just mig. Vi gjorde ett liv, dvs överdel utan ärm. Mönstret draperades direkt på kroppen och överfördes sedan till papper. Det kan nu förädlas till ärmlösa toppar, t-skirts, skjortor, blusar och klänningar. Mycket bra att ha.

För att se hur mönstret satt på kroppen, betydde att jag såg hur jag såg ut, oberoende om jag ville eller inte. Det var hälsosamt att försöka betrakta kroppen med neutrala ögon och inte söka efter alla skavanker och allt det jag inte tycker om. Kroppen är min och det gäller att gilla läget.

När jag ser tillbaka på livet finns det få perioder där jag är nöjd med min kropp. Om jag ser ett foto på mig själv för 20, 30 eller 40 år tillbaka kan jag inte förstå varför jag var så kritisk. Och alldeles onödig energi har gått åt att bekymra mig.


Här har vi just börjat nåla fram figurveck.

En bit på väg och mönstret sitter redan bättre.

Ett färdigt grundmönster som kan varieras i det oändliga, endast fantasin sätter gränser.

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hemma igen!

Comments


bottom of page