top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

En ny sommarklänning

Jag förmodligen älskar klänningar och använder dem till vardags och fest. Som liten ville jag ha prinsessklänningar med volanger och spets men det var inte riktigt mode på 1970-talet så då blev det istället t-skjortor och shorts av trikå i klara, granna färger. Nu som 50 + har jag sytt klänningar i flera färger och de går jag med hela tiden. Jag gjorde ett mönster som passar min kropp när jag gick i artesanutbildningen och har det som grund och ändrar modellen lite efter humör.

Mina linneklänningar får vila lite över sommaren för nu vill jag tunt bomull. På Etsy har jag hittat underbara blocktryckta tyger från Indien. Det enda tokiga med leverantören är att det tar tid innan tygerna kommer men det är väl värt. Tur nog hade jag tyg kvar från fjolårets beställning så jag sydde en volangklänning härom kvällen. Jag håller på att sticka en kofta som passar men det tar någon vecka innan den blir färdig.


48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ut på tur

Comments


bottom of page