top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Läslust

De senaste åren har jag läst väldigt få böcker och de som jag har läst har handlat om sjukdom och död. Bra böcker men ämnet har blivit lite för sorgligt och för ensidigt. Dessutom har jag saknat att läsa, att sjunka in i en bok och glömma omvärlden.

En dag när jag skrollade på Raseborgs stads biblioteks websidor hittade jag bibliotekets Läsinspiratörstjänst. Vilken fin service! Jag nappade direkt och svarade på alla frågor och väntade med spänning vilken litteraturlista jag skulle få. Inom en månad skulle man få svar (det kan ta längre under semestertider) men jag fick min lista redan efter några dagar. Alla andra författare och boktitlar var obekanta förutom två. Spännande! Det är min sommarutmaning att läsa mig igenom listan. Någon bok lyssnar jag på istället för att läsa, perfekt när jag sitter på balkongen och stickar. Återkommer med kommentarer om böckerna varefter jag läst dem.


Min sommarutmaning

Sista säkra av Lisa Christensen

Amerikansk jord av Jeanine Cummins

Städerskan av Nita Prose

Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman

Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin

Det blå garnet av Karin Erlandsson (denna har jag läst tidigare men gör det gärna igen)

Livets aviga och räta av Kate Jacobs

Räddaren av förlorade ting av Ruth Hogan

Olive Kitteridge av Elizabeth Strout

Fia och andra noveller av Malin Slotte


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page