top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Närturism - Högsåra

Idag blev det närturism igen, målet var Högsåra i Åbolands skärgård. Innan vi landsteg Högsåra åt vi lunch i Kasnäs, en mycket god buffé med många olika sorters fiskrätter.

För att komma till Högsåra tar man landsvägsfärjan från Svartnäs, några kilometer från Kasnäs. Redan räcker kanske 15 minuter. Vi lämnade bilen på Kasnäs sida, det var inte långa sträckor att promenera på Högsåra, som lär vara nästan lika stort som Manhattan i New York. Vad öarna i övrigt hade för likheter kom vi inte underfund med.

Högsåra är en gammal lotsby där det fortfarande finns 40 - 50 stadigvarande boende. Byn är idyllisk och det doftade lite fisk och gulmåra.

Vi drack kaffe och åt en stor bit maräng- och gräddbärtårta på Farmors café. Mycket gott.

Dagen var het och svetten rann, det enda jag ångrade mig var att jag inte hade tagit baddräkten med att jag kunde ha tagit ett dopp. Ändå helst inte tillsammans med snoken som simmade bland gästbåtarna.

På hemvägen gick vi över Lövö bro för att beundra utsikten.

(Min kamera håller på att ge upp hoppet, det var med andra ord lite besvärligt att fota. En ny/gammal (begagnad) kamera är dock på väg.)45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page