top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Närturism - Svartå slott och Fagervik

Den sista semesterdagen ville jag inte vara hemma utan körde till Svartå slott och hemvägen blev en omväg via Fagervik. Jag passade samtidigt på att prova min nya kamera (eller egentligen gammal kamera, jag har köpt en begagnad som är som ny, ett kap!).

På Svartå slott promenerade jag i parken och gick på näckrosspången. Näckrosorna blommade fint. Jag tycker om att man kommer dem så nära när man går längs spången. Lätt för att bli sjösjuk ska man inte ha, det gungar under fötterna när man går. Det var just inga människor i området så jag fick fotografera riktigt i lugn och ro.

Jag var inte mogen att åka hem efter detta så jag körde omvägen via Fagervik, en väldigt krokig väg men lummig och vacker. Fagervik gård är ett privat hem så man får inte promenera i deras park men det är fint ändå. Jag tog en morotskaka (god!) och kaffe på kaféet och njöt innan jag körde hemåt.


Näckrosorna på Svartå slott


Lusthuset och Kärleksbron på Svartå slott

Fagervik


41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page