top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Tälj en bandgrind och väva band på Sätergläntan

De som följer min Instagram @stickknit märkte säkert att jag varit på resa till Dalarna i Sverige senaste vecka. Jag var på Sätergläntan på kurs. Sätergläntan är ett institut för slöjd och hantverk där de ordnar utbildningar som är ettåriga, fleråriga eller sommarkurser som är en vecka. I fjol deltog jag i Erika Åbergs stickningspirationsurs och det gjorde mig mycket gott att få koncentrera mig på en sak en hel vecka. I år anmälde jag mig till Kerstin Neumüllers Tälj en bandgrind och väv ett band. Jag ville prova på något jag i allmänhet inte sysslar med. Väldigt inspirerande kurs! Och ett superhärligt gäng som deltog.

De två första dagarna täljde vi (det var pilligt) och de följande dagarna vävde vi. Det mest tillfredsställande var att kunna tillverka sitt eget redskap och sedan använda det. Från och med nu blir det bara kvalitetsband till allt. Tänk vad häftigt med egenvävda skosnören!

Samtidigt med min kurs pågick det smide, spånad av lin och ull, sömnad av livkjol och tovning av bilder. Det är så himla roligt att se vad andra håller på med.

Kallt och regn var det nästan hela veckan men vi blev i alla fall inte störda av värmen.


19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page