top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Vilken försommar!

Vilken vår och försommar det blev! All tid gick åt till jobb (kommunalval) och när det var nästan klart, dog min pappas fru. Det blev att klämma in besök på begravningsbyrå och kistläggning bland valarbete. Samtidigt var det världens värmebölja. En dag fick jag gå hem från jobbet för jag bara inte orkade. Men nu är valet över och det har lugnat sig betydligt på arbetsfronten. Jag är bara så genomtrött att jag orkar knappt få något gjort, tur kommer semestern om knappt två veckor. Jag försöker återhämta mig med långsamma simturer i ljummet hav, det är otroligt skönt. Efteråt sitter jag på stranden med min stickning. Det kallar jag för rehabilitering.


På midsommardagsmorgonen vaknade jag före klockan fem. Jag hade lovat mig själv kvällen innan att om jag vaknar tidigt, ska jag inte somna om utan köra ut på en tur och fotografera. Det var ett mycket bra löfte. Vilket ljus det var vid Latokartanon koski. Där tillbringade jag en god stund. När jag kom hem tillbaka, då var klockan 6.30, simmade jag vid Stallörsparken i Ekenäs. Där var några som städade upp efter midsommaraftonens fester och en trött festprisse låg på en parkbänk och sov. Vattnet var alldeles underbart. En morgon jag lever länge på.


25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page