stickKnit

10.11.2019

Jag väntar på Mässan med stort M i Tammerfors i nästa vecka, dvs Hantverksmässan. Där kan jag gå och klämma på garner och peta på tyger i TIMMAR. Himmelriket. Det är så trevligt att få nörda ner sig helt och hållet i sällskap av andra likasinnade. Alla har klätt sig i något vackert stickat eller sytt. En inspirationsgryta. Dessutom ska vi åka buss vilket är bekvämt för det går att sova på hemvägen, för utmattad blir jag. Det är en nackdel, att det är utmattade på grund av mängden människor, det...

9.11.2019

Jag har sagt det förr, men när jag tröttnar på att vara hemma eller behöver ut och luftas, då kör jag antingen till Fiskars eller Hangö. Härom dagen blev det Fiskars. Jag drack kaffe och åt en örfil (= kanelbulle) på Café Antique, köpte keramikknappar i Stugboden, beundrade Törnrosas kjortel som blommade så fint ännu (min blev uppäten av larver i somras) och fotograferade konstverk. Mycket avslappnande. Sedan kunde jag fortsätta sticka hemma igen:)

7.11.2019

Reklam för egna varor!

Veckorna trillar förbi i en väldig fart. Vi håller på att ta i bruk ett nytt dokumenthanteringsprogram på jobbet och jag ar hållit ganska mycket i trådarna. Det har egentligen varit riktigt roligt men jag har kommit hem och slängt mig i soffan om kvällarna som en urvriden trasa. Nu har läget lite lugnat sig och jag har ork till annat. Som att äntligen fått mina plädar klara; den röda och den gula. Den blå finns redan till försäljning i Gula Huset i Ekenäs. Jag vävde dem red...

13.10.2019

Jag hade en extra dag ledig och tillbringade den i mitt arbetsrum och sydde en klänning. Det var så himla skönt! Det blev några timmar till igår och idag och lite flera projektväskor sydda. Det känns bättre att fara på jobb imorgon än efter tidigare veckoslut när jag bara längtat efter symaskinen. Oj om jag ändå skulle kunna försörja mig på hantverket men det går nog inte.

6.10.2019

För tredje året i rad deltog jag i Åbomarthornas stickläger på Labbnäs i Dragsfjärd. Det har varit ett avkopplande veckoslut med mycket inspiration. Redan miljön vid Labbnäs är väldigt vacker, granna lönnar och vacker frost. 

På programmet denna gång var växtfärgning (som jag hoppade över för jag har alldeles för mycket växtfärgat garn redan), strukturstickning och Qvidi-Miina tröjan. 

Qvidi-Mina var en speciell kvinna som bodde i en liten stuga på Qvidja gård i Pargas i början av förra seklet. Ho...

23.9.2019

Innehåller reklam för eget företag

Jag har njutit av att sitta i mitt arbetsrum och sy, fort går flera timmar. Det senaste jag arbetat på är projektväskor/-påsar för ex ett handarbete. Alla mina stickningar är i var sin påse, mycket snyggare (om jag får säga det själv) än att ha dem i plastpåsar.

Än så länge har jag inget lämpligt ställe hemma att ta produktfoton så jag brukar köra till Källviken. Där är fint ljust plus att det finns ett stadigt stenbord med en stenbänk jag kan arrangera grejerna...

15.9.2019

Igår passade jag på att gå naturstigen på Tulludden i Hangö. Det blåste hårt men var mycket skönt. Jag hade min islandströja på mig och den var perfekt, lagom varm och bekväm. Jag avvek i klädseln från alla andra som gick samma rutt, de andra hade all världens tekniska kläder, lager på lager och andra finheter. Men jag vidhåller; ull är bäst!

1.9.2019

September började i strålande solsken vid växtgrytorna. Och resultatet blev lika strålande som vädret. Ovanligt kraftiga färger för att vara höst. Vad det beror på är svårt att säga men väder och vind påverkar växterna, varifrån de är tagna och i vilken fas månen är (ha, ha, inte riktigt ändå). Man får aldrig samma resultat trots att man skulle göra exakt lika varje gång. Det är det bästa med växtfärgning!

I år använde vi ganska mycket torkade svampar ("blandade röda" vilket betyder olika olika s...

31.8.2019

Det är växtfärgningsveckoslut på gång. Vi har stått i röken och rört i grytor, beundrat färger och pausat med kaffe och mycket prat. Imorgon bitti ska vi se vad resultatet blir, garnet ligger och drar åt sig färg över natten.

Denna gång har vi renfana (torkade blommor), vinranka, vissnade liljekonvaljblad, ljung, gullris, "röda svampar" (olika röda och giftiga spindlingar och skivlingar) och morotsblast. 

Jag är alldeles trött i kroppen efter en sådan här dag, röklukt har jag i näsan trots att jag...

24.8.2019

Denna dag har spenderats i Högsåra som finns väster om Kasnäs på Kimito. Man kommer dit med färja vilken går några gånger per dag. 

Målet för resan var lunch på Farmors café. Kanske lite lång väg för en måltid men det var det värt trots att lunchen var dyr. Men den var väldigt god. Flera grönsaksrätter, fisk, sallad och massor annat. Det var skönt att sitta på gården och äta. Mycket folk var det fast det är sent på säsongen. Nästa veckoslut är sista gången det är öppen, sedan är det höst....

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram