stickKnit

19.10.2017

Ibland överväger jag starkt att flytta till Hangö. Jag älskar närheten till havet och det vilda. Jag tycker om stormar och jag tycker om lugnet på vintrarna och stimmet på somrarna. Hittills har det inte blivit av, kanske det aldrig blir av. Under tiden jag funderar,  kör jag dit med ojämna mellanrum. Och förundrar mig över att jag inte oftare promenerar till Uddskatan

15.10.2017

Jag tycker bättre om att tillverka än planera nya arbeten (hantverk). Jag har kämpat i timmar med att få ett mönster på en disktrasa jag stickar i stickmaskin. Att det kunde vara krångligt. Men lyckan när det fungerar! 

Bara jag får lite flera färdiga kommer de i webshopen. 

9.10.2017

Härom veckan när jag hade migrän och tyckte synd om mig själv hittade jag en annons om ett stickläger i Labbnäs (Dragsfjärd). Den kom som en skänk från ovan! Åbolands svenska Marthadistrikt var arrangör så det kunde ju inte bli dålig mat i alla fall, tänkte jag. 

Senaste fredag körde jag till Labbnäs semesterhem i Dragsfjärd, där jag fick ett underbart litet rum med en blå trasmatta, tapeter med blåa rosor och utsikt över Dragsfjärden. Maten var helt galet god (jag förstår inte hur...

4.10.2017

På Tulluddsstranden i Hangö trivs kite- och vindsurfare. Härom dagen när det blåste friskt körde jag dit och det var full fart. 10-15 kitesurfare och några vindsurfare svischade förbi, fram och tillbaka. Det såg roligt ut. Men kallt. Jag frös trots att jag stod på land, jag hade alldeles för lite kläder på mig. 

2.10.2017

Min morbrors begravning är förbi, hela byn där han bodde ställde upp. "Han var en bra karl" sade min morbrors barndomsvän. Och det var han. 

Vägen till Österbotten var så vacker en höstdag kan vara; gult, rött och orange mot granarnas mörkgröna. På hemvägen mot kvällskvisten sänkte sig dimman över åkrarna. Ett passande väder för begravning. Jag hade inte kameran med vilket harmade lite men knappast skulle jag ha fotograferat ändå.

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram