stickKnit

29.11.2017

Jag har hittat en shop på Etsy som säljer indiska tyger. Jag köpte därifrån i somras och sydde två klänningar som jag njöt att använda för tyget var underbart behagligt. Dessutom kommer det ett så rart handskrivet brev med. Nu har jag köpt tre tyger till och ska sy (men när??? tidsbrist!!!) två klänningar och en blus. Jag har längtat efter nya kläder i höst men inte köpt just något så det ska bli ett sant nöje med nytt att klä på mig.

22.11.2017

Varför är det så att vissa dagar fungerar ingenting? Allting misslyckas. Som i kväll, jag har stickat (på maskin) disktrasor av linne som jag ska sälja på julmarknaden Jag har inte lyckats med en enda. Det går på nerverna. Och humöret. Jag tror att jag inte klarar någonting, vilket inte är sant.

Kanske det beror på att vi hade samarbetsförhandlingar på jobbet idag. Inte för att jag direkt behöver vara rädd att förlora jobbet, men nya arbetsuppgifter kommer jag att få. Och inte för det behöver var...

13.11.2017

Jag håller på att byta ut alla plastbyttor och bestick mot något mera hållbart. Rostfritt stål är min favorit just nu. Vi hade ganska många skålar och serveringsfat av rostfritt stål när jag var barn. Jag hade nämligen en morbror som jobbade som försäljare på Nyby Bruk i Torshälla i Sverige och han gav rostfritt som affärsgåva och vi fick också ibland när han hälsade på. Jag tyckte de var tråkiga  och ville ha granna plastskålar. När jag flyttade hemifrån blev det bara plast men de har alla åkt...

12.11.2017

Jag tycker inte om julen och den gör sig hela tiden påmind redan. Helst vill jag gå i ide och stiga upp i februari.

Antagligen är det mörkret och regnet som gör allt tugnt, dessutom har det varit en fruktansvärt stressig höst på alla håll och kanter. Jag är trött helt enkelt och orkar inte med julhysterin. För det är hysteri. Och alla ska vara lyckliga och umgås med familjen. 

En ljusslinga ska jag tända på balkongen för att mota mörkret och kanske en julstjärna i fönstret men sedan får det vara....

8.11.2017

Jag går en företagarkurs vilket har varit mycket nyttigt. Alla flummiga tankar och drömmar jag har om att sälja mina hantverksprodukter måste konkretiseras i en affärsplan och det är jobbigt och hälsosamt och tagit många timmar av tankearbete och skrivande. Men sakta sakta blir det till något. Nog kommer mina drömmar att småningom förverkligas, kanske inte exakt som jag vill men något blir det.

6.11.2017

I textilartesan studierna i Axxell hade vi en kurs i serietillverkning i höstas. Fem likadana produkter skulle tillverkas. Förstås använde jag mitt växtfärgade garn, en massa rester jag inte visste vad jag skulle göra med. 

Det blev maskinstickadeyllehalsdukar som är långa och varma, man får den två eller tre varv kring halsen. Ganska nöjd blev jag sist och slutligen. Jag trodde att det skulle bli en enkel match men en tji fick jag. Tiden höll på att ta slut och slutfinichen blev inte den bästa....

1.11.2017

Jag måste få ordning på mina tidstjuvar... Bloggen kommer långt ner på min prioriteringslista vilket inte är min vilja (som om någon annan skulle styra min vilja...). Jag ska prioritera om men hur vet jag inte ännu. Att arbeta och studera samtidigt som jag tillverkar produkter till julmarknad (16-17.12 i Överby i Esbo) verkar för tillfället en omöjlig ekvation. Men jag gnäller inte (bara lite). Det ordnar sig säkert. Om inte förr så senare:)

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram