stickKnit

30.12.2017

Det bästa med nästa år är att jag inte fyller 50 år, vilket var en av årets stora händelser 2017. Det var en bra dag men för mig som inte tycker om att vara i centrum var det mycket stress också. Det gör ändå gott att märka hur många fina människor jag har omkring mig. Det var roligt att ha alla samlade!

I övrig under 2017 var det lite för mycket död: en kusin några år äldre än jag och min sista morbror dog (jag har en moster kvar i Sverige, jag har haft 9 mostrar och morbröder). Det som har bliv...

27.12.2017

Under längre ledigheter som jul och påsk tittar jag ofta på någon TV-serie på DVD (jo, DVD, jag är så omodern att jag inte har Netflix). Denhär gången blev det Krigets vindar från 1983. Jag väntade som på solens uppgång på alla avsnitt när den kom på TV för mer än 30 år sedan (suck, vad tiden går!!). Jag läste också Herman Wouks alla böcker som serien bygger på; Krigets vindar, Krig och hågkomst, Natalie och en till om jag inte minns fel. Alla tegelstenar. I bara farten läste jag också Youngbloo...

26.12.2017

Julen är snart förbi och det är skönt att återgå till vardagen. Igår hade jag en dag utan måsten och tider att hålla, och det gjorde gott. Jag körde till Hangö, promenerade och lyssnade på havet. Det finns ingenting som är så avslappnande som det. 

22.12.2017

Hela veckan har jag haft svårt att få någon fart på något slags städning och julstämning. Igår var jag dessutom med min mamma till jorpolikliniken. Allt var ändå ok och det var skönt. Och vi konstaterade båda att vilken tur vi har som har nära till hjälp. 

Idag har jag ändå fått det städat och lite julpyntat. Det får räcka med några juldukar i år, resten av pyntet får vänta i skåpet till nästa år. Det är egentligen riktigt skönt att ha en avskalad jul.

20.12.2017

Inspirerad av veckoslutets marknad gick jag ut i skogs för att fotografera lite produkter till min webshop. Jag passade på en dag när jag ändå var ledig och det var ljust. 

Det var roligt att fotografera igen, men jag måste skaffa lite rekvisita toll mina produktbilder. Det känns som om saknas något. Men det löser sig.

Här kommer ett par exempel, en väska och en "pussukka" dvs en påse med dragked. De kommer snart i webshopen.

Detta inlägg innehåller reklam för mitt bolag.

18.12.2017

Jag håller på att tappa nerverna med min dator. Det är låååååååångsam och borde säkert bytas ut snart. Men jag vill inte! Jag kan inte tåla att saker räknas som gamla efter tre år. Annat var det förr;)

17.12.2017

Vilket veckoslut! Jag har stått på Överbys julmarknad hela veckoslutet och är så trött. Och trots att det inte kom in väldigt mycket pengar är jag nöjd ändå för jag har lärt mig massor. Det jag tyckte mest om under veckoslutet var när någon hade köpt något av mig och berättat det åt någon annan som sökte upp mig för att köpa samma sak. Och det gjorde ingenting att det gällde läppomada för 3 euro. Jag blev bara glad över att ryktet gått. 

Och roligt hade vi som åkte tillsammans i min lilla bi...

12.12.2017

Det känns som om jag bor i ett lager, jag håller på att samla ihop allt jag ska sälja på Julmarknaden i Överby inkommande veckoslut. Jag har alla produkter tillverkade, det är "bara" prisättningen kvar vilket är ett överraskande stort arbete. Jag är nöjd över att jag en gång börjat i tid och inte stressar i sista stund.

Mina produkter kommer att vara växtfärgat garn, fotkräm, läppomada, disktrasor av lin och bambu, yllehalsdukar stickade av växtfärgat garn, berlocker av "havsslipat" glas och...

11.12.2017

Jag har precis lyssnat klart på en uppläsning av Kanzuo Ishiguros roman Never let me go. Åh, vad bra! Och så obehaglig! 

Romanen handlar om tre ungdomar, Tommy, Ruth och Kath,  som är klonade för att donera organ. Efter fyra organdonationer "fullbordar de". 

I handlingens början är de i tonåren, går på en skola och vet inte om att de finns till för organdonationer men det klarnar för dem så småningom. Man får följa med ungdomarna tills de är vuxna och organdonationerna börjar.

Det var en...

9.12.2017

 I fjol på hantverksässan i Tammerfors impulsköpte jag ett materialpaket till ett ljushus av metallnät och pappersmassa. Det har legat i en byrålåda sedan dess. Men på självständighetsdagen fick jag det äntligen fixat och det var inte svårt, det tog bara lite tid.

Materialpaketet bestod av två metallnätbitar, metalltråd och ett tjockt pappersark. Metalnätet, som var färdigt klippt, sydde jag med metlltråden ihop till ett hus. Papperarket skulle i blötas minst två timmar, rivas i mindre...

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram