stickKnit

28.1.2018

Jag är totalt förtjust i TV-programmet SuomiLove. Det verkar genuint trevligt (på ett positivt sätt, jag är inte ironisk, typ) och folk är omtänksamma mot varandra. Det behövs lite omtanke i dagens värld.

Igår sjöng Osmo Ikonen Let It Out för en kvinna som var allvarligt sjuk och hon hade fått styrka av denhär sången . Hon ville dessutom tacka alla sina vänner för allt stöd hon hade fått.

Osmo Ikonen är tydligen ett musikaliskt underbarn, han spelade de flesta instrument och har bra sångröst dessu...

25.1.2018

Vintern kom med snöstorm men regnade bort idag. Det doftade vår när jag gick hem från jobbet. 

I lördags var världen svartvit. Jag promenerade i Källvikens skog och fotograferade, det var länge sedan och så roligt. Det gör gott åt själen. Jag märker att jag söker sådan som gör gott åt själen, men det är viktigt. Det är för mycket surr runt omkring mig annars.

I morgon har jag min lediga dag och det blir först avskedskaffe för en arbetskamrat och sedan ska jag sy, sy, sy.

PS. Jag har problem met kom...

18.1.2018

Det blev inget nytt jobb, så nu är det bara att bita i det sura äpplet och fortsätta. Tur att mitt nuvarande jobb sina fördelar: jättebra arbetskamrater, jag får jobba 80 % åtminstone till sommaren och jag missar ingen semester i år. Det tröstade att mina arbetskamrater blev glada att jag blir kvar, fast de också förstod att jag var besviken.

Jag får försöka koncentrera mig desto mera på handarbete istället. Och satsa på företagande. Just nu är jag bara trött och har migrän, det har varit en boks...

14.1.2018

Tiden rusar och mitt stackars huvud hinner inte med. Senaste vecka var jag på en arbetsintervju och under nästa vecka vet jag om jag fått jobbet. Pirrigt! 

Jag gör det sista på min affärsplan och borde börja testa nya produkter till ett skolarbete. Helst vill jag bara sy klänningar åt mig och sticka i soffhörnet. 

Istället kör jag till Hangö och går längs Tulluddsstranden och låter havet tömma tankarna. 

7.1.2018

Jag har stickat in sladden till hörlurarna. Den bara trasslade hela tiden men inte längre! Ett par kvällar tog det. Jag var inte tillräckligt noga med att spänna första maskan så det blev små ögglor ibland men de försvinner bara jag använt den en tid.

Det finns massor av instruktioner på nätet (sökord: instickad sladd) men här hittar du en variant. 

1.1.2018

Senast när jag for på fotoutfärd glömde jag kamerans minneskort hemma. Det har hänt förr och jag lär mig tydligen inte. Det fick bli några foton med kameran istället men det är inte lika roligt att fota med den. 

Istället kom jag hem med en print av en nöjd katt. Det var precis vad jag behövde den dagen. En påminnelse om att ta det lugnt och njuta av stunden. Det blir mitt nyårslöfte.

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram