stickKnit

31.3.2018

Om jag skulle ha något vett i huvudet skulle jag ha publicerat detta inlägg igår (fredag) innan påskmarknaden i Ekenäs och inte efter. Marknadsföring är inte min starka sida.

I alla fall, idag har jag och Märta varit på påskmarknaden i Ekenäs. Det var mycket folk, vackert väder men kommersen var inte så stor. Jag får vara nöjd med det lilla och det är en del av marknadsföringen att visa mig och mina produkter. Och så har jag fått lite sol, det hettar i ansiktet. Roligt hade vi!

Nu ska jag kasta mi...

21.3.2018

Jag såg en av de bättre filmerna idag; Phantom Thread med bl.a. Daniel Day-Lewis som gick i pension efter denna film.

Jag trodde klänningarna skulle vara i huvudrollen men det var maktspelet mellan tre människor; kläddesignern hans syster och hans musa. 

Vilken spänning människorna emellan, luften gick knappt att andas ibland. Men så bra!

18.3.2018

Nu har jag börjat mitt nya jobb och hoppas att livet återgår småningom till det "normala", och att  jag kommer in i nya rutiner. Mina lediga fredagar är ett minne blott och jag jobbar normala veckor igen. Det stressar mig lite men det går säkert bra (varför skulle det inte gå?). Men vilken lyx jag hade som kunde få jobba 4 dagars veckor. 

Jag fick mitt bokslut för senaste år; 14 verifikat och slutresultaten på minus:) Det är inte lätt med näringar. I år måste jag få lite mera inkom...

11.3.2018

För 100 år sedan fanns det ett fångläger i Ekenäs, några hundra meter från där jag bor nu. I lägret hölls ca 3000 fångar efter inbördeskriget, dvs de "röda". 

Min morfar som var småbrukare från Österbotten var "vit" och med i kriget, bl.a. i östra Finland. Jag undrar hur det kändes att sova i en sönderskjuten stuga där det låg skjutna röda och ryssar runt omkring i omgivningen. Eller hur det var att vakta 400 rödgardister, gamla, unga och kvinnor. Flera av hans vänner stupade. Jag undrar om han v...

6.3.2018

Jag tycker inte om att laga mat, jag gör det för att jag måste och inte behöva vara hungrig. Ibland tar jag mig i kragen och provar på något nytt. Som vegetarisk lasagne som jag hittade på bloggen Emmas vintage. Hon bjuder på läsarnas vegetariska recept varje söndag. Här är receptet. Min lasagne såg nästan lika fin ut som Emmas så ni får titta in där för att se hur den ska se ut på riktigt.

Gott var det och bra att ha i lunchlådan (o jag skulle ha en sådan).

5.3.2018

För några år sedan när mina vänners barn var 15 år +, tyckte de att föräldrarna bara hade tröga bekanta som aldrig gjorde något. Vi skrattade gott åt det. Nu har det varit en period som jag själv funderat om jag lever ett trögt liv. På Instagram och i bloggar  visas bilder av underbara landskap i Långtbortistan, det ena mera exotiskt än det andra. Folk möblerar om i sina hem; målar, tapetserar, syr nya gardiner. Det shoppas de nyaste kläderna och skumvinet bubblar i glasen. Och jag gör ingenting...

4.3.2018

Det var länge sedan det var is i Hangö. Och det var tyst, väldigt tyst. Inga vågskvalp eller havsbrus utan istället is så långt ögat kunde nå. Jag tänkte inte efter utan promenerade utan halkskydd vilket inte var det lättaste på blankis. Det gick bättre om det var lite snö. De kloka hade skridskor. 

Jag fick se Hangö från havet idag, på samma sätt som när vi kom med båt till Hangö i min barndom. 

Trots att det var vackert längtar jag efter vår. Jag har fått tillräckligt av vintern.

3.3.2018

Jag har varit väldigt okoncentrerade de sista veckorna och bloggen har blivit bortglömd, men jag skyller det på jobbytet. I förrgår var det avskedskaffe på det gamla jobbet. Det känns både ledsamt att lämna ett ställe där jag varit 28 år (tänk att jag är så gammal att jag hunnit vara så länge på samma arbetsplats) och bra. Jag lämnar byråkrati och börjar jobba mera med och för människor och det ser jag fram emot.

Nu har jag semester knappt två veckor. Det gör säkert gott med ett andningshål....

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram