stickKnit

31.7.2018

Jag tycker inte om att laga mat, jag äter för att bli mätt och få lite näring. Har någon annan lagat maten njuter jag mycket mera.

Men så fick jag en zucchini och jag var väldigt hungrig. Så jag rev zucchinin grovt, fräste den i stekpanna i lite olja med salt och svartpeppar, slängde i riven pecorino och en skvätt grädde och hällde i kokad spagetti. Det var väldigt gott. Jag blev både häpen och glad. Och slickade nästan tallriken:) 

29.7.2018

Min hjärna håller på att lösas upp i värmeböljan. jag orkar just och just vara på jobb, när jag kommer hem kör jag till stranden, simmar och sitter där en stund och stickar. Det är skönt.

Samtidigt tycker jag att det blir mera och mera obehagligt med dessa extremväder, väldigt kallt och regnigt i fjol och fruktansvärt varmt och torrt i år.  Det kan ju vara naturliga svängningar men jag är rädd att det inte är det.

I alla fall, för att inte helt deppa ihop njuter jag av det varma vattnet. Jag...

17.7.2018

Hemkommen efter en inspirerande stickvecka i Kuressaare på Ösel i Estland. En ö som påmonner lite om Gotland (med det förbehållet att jag inte varit till Gotland på 35 år...). Rosorna blommade som bäst och vädret visade sig från sin bästa sida, jag fick till och med uppleva åska. Jag simmade i havet som var underbart varmt. Bättre semestervecka kunde det inte bli. Här kommer lite bilder:

Många av husen i Kuressaare håller på att renoveras, ibland sparar de gamla detaljer som isolatorer. Staden fö...

9.7.2018

Första veckoslutet i juli pågår regattan i Hangö. Jag brukar ta mig en runda, titta på båtar och folk, äta glass och oftas brukar det vara ganska trevligt. I år blev jag på dåligt humör och nedstämd och jag vet inte riktigt varför. För unga män i för stora båtar som drar mängder av bränsle? För mycket skrål och skrän? För mycket skräp i havet? Allt sådant som förr inte bekommit mig men nog i år. Jag ville bara fort hem tillbaka. 

De som seglade hade det ändå bra hoppas jag, strålande sol och...

7.7.2018

Jag avskyr dagen innan jag ska på resa. Packande, undanstädande, blomvattnande, funderade dagen innan start är värst. När jag väl kommit iväg är det hur bra som helst, så blir det även denna gång. Men just nu hinner jag till och med med en bloggpaus, mitt i röran trots att jag har hur mycket som helst att göra.

Jag ska en vecka till Kuressaare på ön Ösel i Estland. Rena idyllen, god mat och stickning från morgon till kväll. Det är tredje gången i år och jag har kommit hem varje gång full av energ...

2.7.2018

Tiden rusar på och jag hinner inte riktigt med. Jag ordnat med mitt första riktiga hantverkarsamarbete. Mitt växtfärgade garn kommer snart till en riktig affär. Det ska bli så roligt!  Jag berättar mera när allt är klart.

Förutom detta har jag sytt bamburondeller (istället för bomullsrondeller man använder när man torkar ansikte med ansiktsvatten), jag har stickat disktrasor, färgat garn, simmat, firat min pappa som fyller 80 år, fotograferat produkter och varit på mitt vanliga jobb. Al...

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram