stickKnit

30.9.2018

I torsdags var jag på en kurs i lettering, bokstavsillustration. Det var jätteroligt! Och meditativt. Vi var ca 20 personer som hittat Granits annons. Dragare av kursen var Sofie Björkegren-Näse alias Fia Lotta Jansson design som ledde kursen. Hon var mycket inspirerande och jag blev genast sugen på att lära mig mera. Men som allt annat hantverk kräver det tid och övning. Å andra sidan behöver man ingen speciell utrustning, en penna och ett papper räcker bra. Nu behöver jag bara TID. 

23.9.2018

En rejäl storm tycker jag om, när havet kokar och regnet piskar i ansiktet. Sådant väder var det igår och jag satte mig i bilen och körde till Hangö. Där stod jag vid Fyra Vindarnas hus och lät vinden blåsa genom kroppen och jag kände energin återvända. Jag kunde ha varit där i timmar! Men jag saknade kitesurfarna, de var inte vid Tulluddens strand heller. Jag åkte vidare till Vedagrundet i Täktom och där var några. En av surfarna kom och pratade med mig när hon såg att jag fotograferade. Hon be...

22.9.2018

Hösten är här eftersom det är höstmarknad och tivoli i stan. Tre dagar denna gång men jag var "bara" två gånger dit. Jag köpte inte så mycket, lite hjortron, lakrits och en amaryllislök. Men det hör årsrytmen till att strosa omkring bland folk, kända och okända. 

15.9.2018

Det gör så gott att få gäster som är intresserade av hemstaden. Som idag när några jag träffade några kvinnor som gått på samma stickkurs i Kuresaare i somras. De ville komma till Ekenäs och hälsa på. Vi promenerade i Gamla stan och jag såg helt nya vinklar på hus och gårdar jag aldrig sett förut. Efter en god lunch på Knipan körde vi vidare till Fiskars där jag beställt en guidad tur hos olika hantverkare. Guiden (jag beställt via fiskarsvillage.fi) hade bemödat sig oom att anpassa turen efter...

10.9.2018

Hemma hos mig är det en blandning av kreativt kaos, ren och skär oreda samt utrensning på gång av onödiga saker. Bilden nedan är från mitt sovrum men det ser ut ungefär så överallt. Om någon okänd typ hälsar på mig just nu tror de att jag har något allvarligt fel. 

Jag försöker rensa. Igen. Jag vill komma till det att jag har bara de grejer jag behöver och minnen som är viktiga för mig. Lite inspireras jag av http://minimalisterna.se/ i Sverige trots att jag kan tycka att de går snäppet för långt...

3.9.2018

Inlägget innehåller reklam för min webshop

Jag har fyller på lite i webbshopen igen; tvätthandskar och väskor. Tvätthandskarna är, måste jag säga själv, sköna att tvätta sig med. Lite sträva men inte för mycket. De torkar snabbt och man kan tvätta dem i maskin om man vill.

Väskorna har jag skapat mönstret till själv, ett fiskstim med en fisk i protest som simmar mot strömmen. Det måste alltid finnas någon som inte gör som alla andra utan tänker själv:)

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram