stickKnit

17.2.2019

Jag har ingenting emot att ha fyllt 50 år och lite till, jag tar emot mindre skit och har det ganska bra. Det enda jag har emot åldern är att kroppen börjar långsamt förfalla; min syn är inte den bästa, jag hör sämre på vänster öra, rynkorna samlas i ansiktet, jag får leverfläckar på huden (likrost lär det kallas, har man hört på maken!!?!). Och så har min högra stortå konstaterade förslitningar (det kan göra skitont att gå). Slitna leder har bara gamla människor. Jag är inte...

6.2.2019

Det har snöat en hel del, milt sagt. Gatorna har blivit enkelriktade och snön skymmer sikten i gathörnen. Jag är glad att jag inte är gårdskarl och måste åtgärda problemen. Snön har blivit astung efter dagens regn.

I Hangö var det inte lika mycket snö som hemma i Ekenäs men fint ändå. Världen där är nästan monokrom, dramatisk med det öppna havet och vita isbeklädda klippor. 

 Russarö fyr blinkar långt borta.

3.2.2019

Jag gillar Marthorna på något vis, det är ordentliga kvinnor! Och viktiga för kvinnornas ställning i Finland fick jag lära mig på Marthornas 120 års jubileum 31.1.2019. De arbetade mycket för att kvinnorna skulle få rösträtt 1906. Men var inte populära bland ryssarna (Finland hörde till Ryssland under den här tiden) eftersom Marthorna sysslade med bildning och det var farligt för makthavarna. 

Martorna var viktiga i vardagen, ex Skåldömarthorna (i Ekenäs skärgård) lyckades skaffa fram sytråd...

3.2.2019

Jag har blivit fast i Netflix och jag tycker inte om det. Det började under julen då ingenting kom på TV:n (jag hade klarat mig bra utan Netflix tills dess!!!). Jag strecktittade på "House of Cards" tills jag hade amerikansk politik upp i halsen men jag fick i alla fall schal stickad under tiden. Efter det kom "The Crown" och jag stickade lite till. Sedan "Friends"och "The Good Wife". Nu har jag ingen aning vad som händer i världen när jag inte ser på nyheterna eller aktualitetsprogram. Oj, nej,...

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram