stickKnit

15.3.2019

Jag längtar efter vår och värme. Inte detta råkalla elände. Jag längtar efter krokus och vitsippa, humlor och mygg. Och lakan som torkat ute i vinden.  Solens värme mot en husknut och en kopp kaffe. Näktergalens arior under natten.

All denna längtan efter jag hittade en bild av en humlerumpa i en krokus. Snart...

13.3.2019

Marit Lindqvist skrev en mycket bra artikel på svenska.yle.fi under rubriken "Vad göra när favoritjeansen spricker? Om prylångest och köpstopp". Det var en tänkvärd text som fick mig att stanna upp igen, mitt i min värsta längtan efter "något nytt" och "jag har ingenting i garderoben"! Tänk att vi slänger 13 - 18 kilogram textilier i medeltal per man. Det är alldeles fruktansvärda mängder! Själv försöker jag att låta bli att köpa nytt och använda mer effektivt det jag redan har.

Jag äge...

11.3.2019

En dröm går i uppfyllelse när jag ska få hyra ett arbetsrum. Det är husbolagets hobbyrum som nu fungerar som skrotlager. Det ska tömmas, låset ska bytas och sedan ska jag städa och tvätta men sedan får symaskinerna, stickmaskinen och hoppeligen också en vävstol flytta in. Det är så himla roligt!! Dessutom en lättnad eftersom jag för tillfället äter min mat mellan symaskinerna och sover bland garnen...

Det kommer bilder bara rummet är mitt nu får ni nöja er med en gammal tall från Lappvik strand....

10.3.2019

För ett år sedan bytte jag jobb och de var av de bästa beslut jag gjort på länge. Arbetsuppgifterna blev inte som jag trodde av olika orsaker men jag jag fått annat istället. Som att organisera allt praktiskt arbete inför riksdags- och Europaparlamentsvalen. Spännande värre och intressant. Dessutom ska ett nytt IT system tas i bruk inom stadens administration och det är en arbetsuppgift jag inte trodde jag skulle göra igen. 

Migränen är försvunnen och när jag går hem funderar...

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram