stickKnit

31.8.2019

Det är växtfärgningsveckoslut på gång. Vi har stått i röken och rört i grytor, beundrat färger och pausat med kaffe och mycket prat. Imorgon bitti ska vi se vad resultatet blir, garnet ligger och drar åt sig färg över natten.

Denna gång har vi renfana (torkade blommor), vinranka, vissnade liljekonvaljblad, ljung, gullris, "röda svampar" (olika röda och giftiga spindlingar och skivlingar) och morotsblast. 

Jag är alldeles trött i kroppen efter en sådan här dag, röklukt har jag i näsan trots att jag...

24.8.2019

Denna dag har spenderats i Högsåra som finns väster om Kasnäs på Kimito. Man kommer dit med färja vilken går några gånger per dag. 

Målet för resan var lunch på Farmors café. Kanske lite lång väg för en måltid men det var det värt trots att lunchen var dyr. Men den var väldigt god. Flera grönsaksrätter, fisk, sallad och massor annat. Det var skönt att sitta på gården och äta. Mycket folk var det fast det är sent på säsongen. Nästa veckoslut är sista gången det är öppen, sedan är det höst....

22.8.2019

Om en dryg vecka ska jag växtfärgat garn igen. Det är ju inte så att jag har brist på garn, det är tvärtom. Men det är själva upplevelsen som är det roliga, överraskningen när vi tar upp garnet ur grytan, kaffepauserna när vi diskuterar hantverk, röken av elden, gemenskapen kring vårt intresse, ... Sedan fastnar det nog någon garnhärvan i alla fall. Jag kan inte göra något åt det.  Nedan är en pläd jag stickat av garn färgat med bl a ljung och koschenill.  Jag fick pris för den av Prtin kehräämö...

18.8.2019

Inspirerad av av bloggen miilo stannade jag idag på vägen hem och plockade solrosor. Det är någon snäll bonde som sått dem för vem som helst att plocka. Vad snällt och omtänksamt. Dessutom är det vackert. Jag har aldrig stått mitt inne bland solrosor förr, det var häftigt. 

14.8.2019

I måndags åkte jag med Marthorna till Karlaluks i Tallin. Dit har jag varit förr, himmelriket för en handarbetsgalning. Jag glömmer bort att fotografera i butiken, jag bara går omkring och klämmer på tyger, garner, snedlister, pärlor, saxar, stickmaskinsdelar, band, spetsar, .... Det enda jag kanske saknar är tröjgarner som innehåller något annat än akryl. Akryl verkar vara pop i Estland men det är absolut INTE min favorit. Det är elektriskt, plastigt, kallt och på allt sätt besvärligt.

Jag kom h...

13.8.2019

Det är ruska i skogen redan, beror det på torkan månne? Blåbärsriset skiftar i allt från orange och rött till djup purpur. Det är vackert mot den blommande ljungen. Björkarna gulnar liksom ormbunkar och bräken. Det är vemodigt men samtidigt ganska skönt. 

11.8.2019

Av det finaste hantverket som finns är träsegelbåtar och i synnerhet gamla. De fanns i Hangö under första veckan i augusti när VM i segling för sexor (eg klassen 6mR) pågick. Båtarna kom från hela världen, också en kunglig båt fanns med (ex-kung Juan Carlos från Spanien är världsmästare i denhär klassen, tyvärr såga jag inte honom). 

Båtarna har ingen motor så man måste segla ända in till bryggan vilket inte vem som helst klarar av. Det är ordentliga förtöjningslinor med riktiga knopar och i...

10.8.2019

Senaste veckoslut i Hangö, när jag egentligen skulle se på segelbåtar, fastnade jag istället bland motorcyklar. Det var någon happening på gång men jag vet inte riktigt vad. 

En motorcykelknutte stod på en utomhusscen och sjöng finska sånger, det var falskt och mycket sorgligt: "... jag är så eeeensam..." och "... jag skjutsas från fängelse till fängelse...". Jag vågade inte skratta alldeles för högt, det var ju ändå en massa stora män i läderutrustning omkring mig. Hoppas de hade trevligt trots...

1.8.2019

Så har sex veckor försvunnit i all hast och jobbet börjar igen. Men jag landar mjukt när jag startar idag, på torsdag. Det känns bra och kommer att försöka göra det igen i nästa år.

Det är roligt att träffa arbetskompisar igen, flera kommer på jobb nästa vecka. Dessutom får jag färdig lagat mat vilket det har varit lite dåligt med på senaste tid...

Nu gäller det att beta av e-posten, ett meddelande i taget. Det blir nog bra bara jag vänjer mig vid nygamla rutiner.

Please reload

Arkiv
Please reload

Instagram