top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Jag sitter bland träplattor från balkongen, sittdynor och krukor. Min balkong är tömd (vi håller på med fasadrenovering på huset) att jag kan fara med gott samvete på resan till Shetland i tisdag.

Jag försöker knöla ner kappsäcken på det enda tomrummet på golvet som är tillräckligt stort. Imorgon ska jag packa, jag har så gott som allt framplockat redan.

Jag brukar inte tycka om stressen inför en resa och vill helst skänka bort biljetten. Just nu känns det ändå bra.

Jag och mitt resesällskap Anki, börjar med några dagar i Edinburgh, jag har varit där en gång förut men det är 14 år sedan. Jag vill gärna uppleva staden på nytt. På lördag är det tidig start mot Shetland, flyget går kl 7.40. Jag ser verkligen fram emot att få uppleva Shetland. En dröm jag haft länge. O

Kväll har jag simmat en stund i Grabbskog. Jag tog det lite försiktigt, jag är inte helt frisk ännu från förkylningen jag hade senaste vecka. Men det var skönt att svalka mig efter att putsat av spindelnät från alla träplattor.


  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Reklam för egen verksamhet

Äntligen har jag fått ett sjalmönster sammanställt som jag nog haft klart en tid. Jag fick ett uppdrag av Ullrike by Anki att skapa ett sjalmönster av garn hon färgat. En roligt utmaning och här är resultatet:


Sjalen är stickad i ett mycket mjukt garn som är väldigt skönt att ha mot halsen. Det heter Dreamer och består av 80 % merinoull och 20 % silke. Sjalen är stickad på snedden med enkelt hålmönster och I-cord kant.


Om du är medlem i Ravelry kan du söka på namnet På snedden så hittar du den. Om inte kan du kontakta mig.


På torsdag ska sjalen och jag köra till Jyväskylä på stickfestival. Det ser jag fram emot!

  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Uppdaterat: 29 apr.

Jag är på minisemester på Åland. Jag var ju i oktober också så det är en favorit i repris men jag bor inte på samma ställe. Nu är jag inhyst i en stuga på Svinö. Häftig utsikt är det men kallt. Tur har jag en kamin jag eldar i men ändå sov jag med två täcken, en sjal och yllesockor. Jag gillar ju när det är svalt så det gör ingenting. Det finns ju kläder.

Idag var jag till Nåtö naturreservat som är en löväng, alltså djur betar där och så samlar man löv till vinterfoder. Otrolig natur, blåsippor i mängder och vårlöken var på väg. Senare kommer bl.a. olika orkidéer. Fåglarna sjöng och det var skönt och en avslappnade promenad. Om en vecka eller två ser det helt annorlunda ut när trädens löv börjar spricka ut och det blir ännu grönare.

På kvällen körde jag till Kastelholms slott. Det öppnar 2.5.2024 så allt var stängt men jag kunde promenera runt slottet. Imponerande!


Utsikt vid stuganNåtö naturreservat


Kastelholms slott

Ett par fisktärnor som friar.

bottom of page