• Johanna Söderlund

Idag var det den årliga jobbutfärden, denna gång till Tulluddens naturstig i Hangö. Det blev en härlig dag i klart solsken. Helt otroligt egentligen med tanke på vilka hagelskurar det kom förra veckan och alla dagar.

Djurlivet var rikt idag, någon räknade till över 40 fågelarter, dessutom såg vi en snok, en (eller två, det blev lite oklart) huggormar och en ödla. Och växter vi inte kände igen (förutom styvmorsviol, baldersbrå och gräslök).

Jag fick energi av dagen och planerade alla blommor jag har köpt till balkongen. Det skulle inte bli så mycket men...


  • Johanna Söderlund

Jag är begåvad med två målmedvetna (=grymt envisa) föräldrar, min pappas standarduttryck var i min barndom "men jag har tänkt så" och så gjorde vi så.

Jag har till min förskräckelse samma drag som min pappa, det märktes senast i fredags. Jag skulle hälla upp yoghurt men fick en stor fläck på klänningen. Istället för att byta klänning, tvättade jag bort fläcken (med klänningen på mig) så halva framsidan blev våt, försökte jag torka det mesta med fönen (med klänningen på mig) och strök jag den (fortfarande med klänningen på mig) eftersom jag tänkt ha just den klänningen i fredags. Det hjälpte inte att jag hade flera likadana rena klänningar att välja mellan men jag hade tänkt ha den gråa. Jag suckade inombords.  • Johanna Söderlund

Det finns hopp om sommar ändå, två varma dagar med sol från så gott som klar himmel. Det gör att jag längtar efter bara ben (det är lite för svalt för det ännu) och luftiga bomullsklänningar. Jag har ett bomullstyg från ifjol och ett par tunna linnetyger som ska omvandlas till något med volanger. Imorgon kanske, om det regnar.

Minnen nedan från Haapalu i fjol, får se om sommarens resa blir av.