• Johanna Söderlund

Senaste vecka var jag några dagar i coronakarantän. Jag hade blivit exponerad för coronaviruset och fick bara vara hemma eller röra mig ute med den jag bor med vilket betydde mig själv. Nå, jag led inte av karantän, jag jobbade hemifrån och fick mat transporterad till dörren. Jag borde ha passat på att städa kökslådorna men det får bli till framtiden. Istället har jag försökt vara ute alla dagar att jag inte skulle damma igen och helt styvna bort på grund av all stickning.

En dag körde jag till Vedagrundets strand för att ta lite bilder till ett par stickmönster (som kommer senare).

Där och då märkte jag att nu är det höst; vinden var isande och det kändes som snö i luften (det kom nog bara lite regn). Ett par tappra segelbåtar hade god fart i yttre farleden. Några fågelskådare spanade in en flock sångsvanar som väntade på lämpliga vindar söderut.

Hösten är fin ändå.


  • Johanna Söderlund

I fredags fick jag en mössa jag stickat, färdig. Mönstret är ett hopplock av egna och andras idéer. Jag borde tycka om den men... Garnet (Järbo's llama silk) är mjukt och skönt men var inte roligt att sticka med för det var stumt. Fiskarna blev ojämna eftersom garnet var inte förlåtande överhuvudtaget. För spetsmönster är det säkert hur bra som helst.

När jag provade mössan satt den inte alls på mitt huvud, jag visste inte hur jag skulle ha den. Den var både för liten och för stor. Jag får väl sticka en ny mössa med ett annat mönster.  • Johanna Söderlund

Jag har upptäckt ett nytt utflyktsmål, Ladugårdsforsen i Bjärnå (Latokartanonkoski). Ändå vad fint! Jag har skymtat fotografier av den på Facebook och undrade var den är. Det visade sig att den bara är 25 min körtid hemifrån. Jag är lyckligt lottad som bor i trakter med alldeles underbar natur.

Omgivningarna var lite mystiska, trollska och vackra. Stigarna var väl utmärkta och det fanns massor av fina fotograferingsplatser. Forsen brusade bland gamla träd och en ruin av en kvarn. Det är något speciellt med vatten, oberoende om det är havet eller en fors, "levande" vatten är hypnotiserande

.Tyvärr blev de flesta av mina bilder suddiga (men det gör ingenting, jag har orsak att åka dit igen, kanske redan imorgon). Stativ är bra att ha och ett annat objektiv än det jag hade (jag orkar aldrig släpa på min fotoutrustning vilket jag har fått lida av många gånger).

Det ska bli spännande att se hur forsen ser ut under alla årstider, jag kommer att besöka den ofta.