top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Rensa, rensa, rensa


Jag har alldeles förfärligt mycket saker. Under senaste vår har jag haft en känsla av att jag håller på att drunkna i grejer. Verkligt obehagligt. Så nu har jag börjat rensa. Jag har ett loppisbord på Trollet och det är skönt att kunna föra dit saker. Det minskar i mina kärlskåp. Jag börjar kunna andas igen. Och hoppas att någon annan har nytta av mina grejer.

Också annars har jag funderat mycket över konsumtion, inspirerad av bl.a. Elin Sandholm. Hon syr och säljer kläder lokalt och av god kvalitet. Tummen upp för det!

Själv köper jag allt färre klädesplagg, bara då jag verkligen behöver något. Förstås trillar jag i fallgropen ibland och har kommit hem med något onödigt men det händer allt mera sällan. Redan alla mängder av kläder i affärerna gör mig stressad, dessutom är de flesta plagg i konstfiber som inte är behagliga att ha på. Bomull börjar också kännas olustigt, det går åt väldigt mycket vatten och kemikalier. Det går åt 29 000 (!) liter vatten för ett kg bomull.

Nu försöker jag inte förorsaka dåligt samvete åt någon för att hen gillar att shoppa. Jag har ju själv gillat att shoppa:) Nu försöker jag göra det med eftertanke.14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page