top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Ljus i mitt hus


I fjol på hantverksässan i Tammerfors impulsköpte jag ett materialpaket till ett ljushus av metallnät och pappersmassa. Det har legat i en byrålåda sedan dess. Men på självständighetsdagen fick jag det äntligen fixat och det var inte svårt, det tog bara lite tid.

Materialpaketet bestod av två metallnätbitar, metalltråd och ett tjockt pappersark. Metalnätet, som var färdigt klippt, sydde jag med metlltråden ihop till ett hus. Papperarket skulle i blötas minst två timmar, rivas i mindre bitar och mixas sönder med en stavmixer. Sedan var det bara att doppa huset i pappersmassan (och låta huset vila i en timme mellan doppen) tills jag var nöjd. Så tejpade jag upp en ljusslinga på en papperskon som rymdes in i huset och tände på. Tadaa! Klart!

Tyvärr finns inte materialpaketet kvar längre i handeln (det var från Taitoshop) vad jag kunde se.

Pappersmassan ovan.


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ut på tur

bottom of page