top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Krigets vindar


Under längre ledigheter som jul och påsk tittar jag ofta på någon TV-serie på DVD (jo, DVD, jag är så omodern att jag inte har Netflix). Denhär gången blev det Krigets vindar från 1983. Jag väntade som på solens uppgång på alla avsnitt när den kom på TV för mer än 30 år sedan (suck, vad tiden går!!). Jag läste också Herman Wouks alla böcker som serien bygger på; Krigets vindar, Krig och hågkomst, Natalie och en till om jag inte minns fel. Alla tegelstenar. I bara farten läste jag också Youngblood Hawk och Majorie Morningstar av samma författare. Jag var i den åldern att böckerna skulle vara tjocka med liten text och jag slukade dem.

Flera av skådespelarna är döda idag (bl.a.Robert Mitchum, Pug Henry i serien). Andra ser eländiga ut som sonen i familjen, Byron Henry spelad av Jag-Michel Vincent:

Då
Nu

Det är nästan man blir rädd.

TV-serien var (och är) mycket romantisk och det var nästan så jag önskade att det skulle bli krig, hur naiv kunde man vara?

Men jag var mycket intresserad av andra världskriget och läste allt jag kom över, bl.a. Krigets vindar.

Egentligen tycker jag serien håller än i dag trots den dåliga kvaliteten på ljudet och dålig trickfilmning. Jag måste kolla om fortsättningen, Krig och hågkomst också finns på DVD, och det gör den, hoppas den kommer fram tills nyår.


95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page