top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Ett frieri?


​Jag körde till Hangö idag med förhoppningen att se kitesurfare på Tulluddsstranden men där fanns inte en enda trots goda vindar. Jag promenerade istället mot Gunnarstrand och träffade på en äldre herreman som var väldigt sällskapssjuk och pratsam. Det tog inte länge innan han frågade om jag är gift och om jag vill flytta till Gunnarstrand Sedan hängde jag inte med längre i hans prat för han tilltalade mig hela tiden med "hon". Kanske det är därför jag är ogift, jag har inte fattat om någon friat...

I alla fall berättade han en massa historia om Hangö, bl.a. var hans pappa officer efter de senaste krigen. Familjen hade två sovjetiska krigsfångar som något slags betjänter. När de skulle skickas hem ville den ena inte utan bad mannens pappa om hjälp som inte kunde göra det efter som han var officer. Han skulle antagligen själv blivit straffad. Krigsfången ville inte på några villkor hem, han sade att han hellre tog livet av sig vilket han gjorde.

Herremannen och jag promenerade tillsammans till min bil och innan vi skildes åt lovade han bjuda på kaffe om jag hälsar på och en flaska vin om jag flyttar till Hangö.

Sedan körde jag till Högholmens naturstig i Tvärminne, jag hade blivit tipsad om utsikten. Och vilken utsikt! Väl värd ett besök.

​Gunnarstrand

​En gångstig över en tombolo (sandbank mellan fastlandet och en ö).


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page