top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Jag tycker inte om julen


Jag tycker inte om julen. Jag var inte sådan här förr. Jag tror att jag lider av överflödet, juldekorationerna kommer ju i butikerna redan i början av oktober. Instagram översvämmas julgranar, änglar, tomtar, stjärnor, pynt och pyssel. Julsånger i varenda en högtalare. När det blir för mycket går jag i lås och protest. Några julstjärnor i fönstret men tror att det får vara dekorationerna. Det ska ju städas undan direkt efter jul och det orkar jag inte med. Ju mindre jag tar fram destu enklare.

Samtidigt avundas jag de som njuter av julen. Vardagen blir mycket trevligare så.

Joni Mitchells River är min favoritjulsång. Lagom melankolisk och passar mig, just nu i alla fall.


17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page