top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

VM i segling


Av det finaste hantverket som finns är träsegelbåtar och i synnerhet gamla. De fanns i Hangö under första veckan i augusti när VM i segling för sexor (eg klassen 6mR) pågick. Båtarna kom från hela världen, också en kunglig båt fanns med (ex-kung Juan Carlos från Spanien är världsmästare i denhär klassen, tyvärr såga jag inte honom).

Båtarna har ingen motor så man måste segla ända in till bryggan vilket inte vem som helst klarar av. Det är ordentliga förtöjningslinor med riktiga knopar och inga snören med stenknut. Ett rent nöje att titta på.

Den äldsta båten var från 1921 och var i toppskick och håller säkert 100 år till om den blir omskött.

Det skulle vara roligt att få segla med en sexa men jag skulle få bereda mig på att bli våt. Den lär nämligen gå över första vågen, gå igenom den andra och under den tredje.

Den kungliga båten.


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page