top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Semesterresa

Efter veckor av värme som bara gjorde mig på dåligt humör och rastlös beslöt jag mig för att göra en lite längre tur. Mitt mål var att äntligen köpa de delar till vävstolen som saknades och garnaffären Titityy i Jyväskylä.

Sagt och gjort, jag bokade två nätter på hotell i Tammerfors (ljuvligt luftkonditionerat och svalt rum), packade väskan med det nödvändiga och körde iväg. I Toijala stannade jag vid Toika som tillverkar vävstolar och har fabriksbutik. Jag köpte revkam, solv och lite ett och annat. Jag hade uppskrivet en lista på finska för jag vet knappt vad vävstolens delar heter på svenska, än mindre på finska. Inspirerande ställe och två kassar med trikåmattrasor kom också med trots att de inte fanns på min lista.

Jag körde vidare till Tammerfors och gick genast till garnaffären Nurja (betyder Avig). Jag gillar garnaffärer med lite annat utbud än det vanliga. Jag köpte ett brittiskt sockgarn (Exmoor sock) som är riktigt trevligt att sticka med.

Efter en god natts sömn körde jag till Jyväskylä, ca 150 km norr om Tammerfors där garnaffären Titityy finns. Alltså, om jag skulle ha en garnaffär skulle den se ut som Titityy. Helt underbar. DEn var i ett gammalt trähus med stockväggarna framtagna. Där gick jagffrån rum till rum, fram och tillbaka mellan hyllorna och kände och svängde och funderade och plockade korgen full med garn. Sedan körde jag tillbaka till Tammerfors. Snacka om miljöovänlig resa. Man kan ju beställa via nätet men det är inte samma, man kan inte känna på garn via nätet och man vet inte hur färgerna ser ut i verkligheten.

Nöjd och belåten satte jag mig på kvällen i hotellrummet och började sticka.

Igår kom jag hem. Det var min semesterresa det:)


45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ut på tur

Comments


bottom of page