top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Färga garn med syrafärger

Hittills har jag mest sysslat med växtfärgning av garn. Hur underbara de garnerna än blir, färgmässigt, ville jag prova lite annat. Via en estnisk firma hittade jag små påsar av syrafärger. Jag beställde några stycken, försökte översätta instruktionerna från estniska till svenska (det gick sådär...), provade jag härom kvällen. Så mycket förstod jag (och kom ihåg från studierna till artesan) att vattnet ska vara surt så jag skvättade i lite ättika. Färgerna blandade jag skilt för sig och skedade ut på garnet som låg på en gammal sil för att inte ligga direkt i vattnet utan hellre ångas. Där fick det ligga i ca 70 grader en timme.

Resultatet blev ganska bra, det blir lite roliga sockor av garnet. Bilder på slutliga resultatet kommer bara garnet har torkat och jag kommer ut medan det är ljust ute. Här kommer i alla fall ett smakprov.269 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page