top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Om att spinna

Under veckoslutet deltog jag i en kurs att spinna på Malmbacka i Snappertuna. Vi satt vid en öppen brasa och spann för det var väldigt ruskigt väder igår med regn och blåst. Mycket mysigt!

Jag har provat en gång att spinna och tyckte det var väldigt roligt men efter det har det inte blivit av. Nu fick jag prova igen under två dagar och det var lika roligt som jag mindes. Det är inte lika enkelt som det ser ut (eller det är säkert lika enkelt som det ser ut när man kan) och kräver många timmars övning. Det är ändå mycket tillfredsställande att skapa eget garn.

Vi provade också karda ullen och också det var skoj. Hela processen är mycket mera meningsfull än att köpa garn från en supermarket. Förstås tar det mycket längre tid men vart har jag bråttom.

Nästa del i projektet är att ringa till pappa så jag får farmors spinnrock. Sedan ska det bli garn, garn, garn som räcker till en pannlapp eller två.34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page