top of page
  • Skribentens bildJohanna Söderlund

Om att sy

På första semesterdagen ringde postbudet på dörren och jag fick äntligen mina blocktryckta bomullstyger från Indien. Lite senare plingade det i telefonen med meddelande om att ett paket med linnetyg. En hel hög med sysselsättning (=klänningar).

Jag tvättar alltid alla tyger jag köper, dels för att de ska krympa innan jag syr och i synnerhet de indiska tygerna luktar ganska starkt. De indiska tvättar jag med salt för att färgen ska fästa (de är handtryckta och i alla fall endel av tygerna är växtfärgade). Tipset med salt fick jag från affären Materials i Helsingfors. Lite ättika använder jag istället för sköljmedel, det tar bort lukt.

Nu ska jag bara planera hurudana klänningar/tunikor det ska bli och sedan ska det klippas och sys. En mycket lämplig semestersysselsättning i ostadigt väder.36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page